Lastenhoito yrityksen tarjoamana työsuhde-etuna

Näin tilaat lastenhoitajan kotiin!
Keskity hyvillä mielin työpäivään - me huolehdimme lempeästi lapsestasi

Lapsi sairaana ja työt painavat päälle? Työmatka, ja lapselle tarvitaan hoitajaa? Tärkeä asiakastapaaminen venyy, ja lapsi pitäisi hakea päiväkodista? 

Pilkkeen ammattitaitoiset ja luotettavat lastenhoitajamme hoitavat työnantajasi tekemän sopimuksen mukaan lastasi, kun hän sairastuu ja/tai kun itselläsi on muutoin välttämätön työmeno. 

Varmista työnantajaltasi tai esimieheltäsi työnantajakohtaiset ohjeet ja pelisäännöt, missä tapauksissa lastenhoitoapua on tarjolla yrityksessänne. Työnantajan järjestämän lastenhoitopalvelun käyttäminen (sairaan lapsen hoito tai muu tilapäinen lastenhoitotarve) on aina perheen oma valinta.

Näin tilaat lastenhoitajan työsuhde-etuna

Soita:

09 4245 5388

Pilkkeen lastenhoitopalvelu on käytettävissä 24/7, eli minä päivänä ja mihin kellonaikaan tahansa. Lastenhoidon minimikesto on yritysasiakkailla 4 tuntia.

Saat vahvistuksen lastenhoitajasta pikimmiten, noin puolesta tunnista kahteen tuntiin tekemäsi tilauksen jälkeen (asiakaspalvelumme aukioloajan puitteissa).

Käytännössä lastenhoitajan tilaus kotiin onnistuu useimmiten jo samalle aamulle tai päivälle. Huomioithan, että tilaus kannattaa tehdä ajoissa – vähintään päivää ennen – jos toivot tiettyä, lapsellesi jo tuttua lastenhoitajaa.

Asiakaspalvelumme palvelee sinua puhelimitse henkilökohtaisesti:

 • maanantaista torstaihin klo 7–21
 • perjantaisin klo 7–16
 • sunnuntaisin klo 13–21

Pilke lastenhoidon palvelualue:

Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen), Kirkkonummi, Tuusula ja muut Uudenmaan kunnat, sekä Tampere, Turku, Pori, Lappeenranta, Jyväskylä, Lahti ja Oulu.

Tilausta tehdessäsi kerro:

 • oma nimesi ja työnantajasi
 • hoidon tarve (pvm + kellonajat ja päivien lkm)
 • lapsen tiedot (nimi, ikä ja terveydentila)
 • mahdolliset muut hoitoon oleellisesti liittyvät asiat (esim. lääkitys) ja toiveet (esim. hoitajan nimi)

 

Mitä lastenhoitopalvelu henkilöstöetuna maksaa – onko kyseessä veroton vai verollinen työsuhde-etu?

Kun työnantajasi tarjoaa lastenhoitopalvelua työsuhde-etuna, perustuu laskutus yrityksen ja Pilkkeen väliseen sopimukseen. Sopimuksen tehnyt yritys maksaa Pilkkeen lastenhoitopalvelusta työntekijöidensä tilausten ja tilausehtojemme mukaisesti. Sinä työntekijänä tilaat yrityksenne käytäntöjen mukaisesti lastenhoitopalvelun Pilkkeeltä, ja työnantajasi maksaa laskun.

Sairaan lapsen hoitopalvelu työnantajan tarjoamana on sinulle veroton työsuhde-etu yhtä monen päivän osalta, kuin sinulla on työsopimuslain mukaan oikeus itse hoitaa sairasta, alle 10-vuotiasta lasta kotona.

Muu tilapäinen lastenhoitoapu työnantajan tarjoamana (esim. työmatkat, iltatyömenot, akuutit tarpeet) terveille lapsille on ainakin toistaiseksi verotettava työsuhde-etu työntekijälle. Työnantajasi lisää tällöin edun käyvän arvon palkkatuloon.

Lastenhoito työpäiväsi aikana – tavoitteena hyvä päivä lapselle ja sinulle!

 

 • Hoitaja käy saapuessaan läpi hoitotoiveenne ja päivärytminne.
 • Samalla on hyvä sopia, millä tavoin voitte päivän aikana ottaa yhteyttä toisiinne.
 • Vastuu lääkehoidosta on aina vanhemmilla. Jos lapsesi hoito vaatii kuumeen mittausta tai lääkkeen antamista, ohjeista hoitaja tästä kirjallisesti. Lääke tulee annostella valmiiksi.
 • Päivän päätteeksi saat hoitajalta raportin lapsen voinnista ja päivän kulusta.

Ammattitaitoiset, turvalliset ja luotettava hoitajat

 

 • Hoitajamme ovat lastenhoitotyön osaajia – koulutukseltaan sairaanhoitajia, lastenhoitajia, lähihoitajia, terveydenhoitajia tai alan opiskelijoita tai muutoin kokeneita lapsien hoitajia
 • Tarkistamme hoitajiemme suosittelijat ja taustat aina huolellisesti (mm. rikosrekisteriotteet)
 • Perehdytämme hoitajamme huolella työhönsä ja koulutamme heitä säännöllisesti
 • Kaikilla työntekijöillämme on ehdoton vaitiolovelvollisuus ja vahinkovakuutus
 • Asiakastyytyväisyystuloksemme ovat olleet erinomaisella tasolla – keräämme palautteet viikoittain kaikilta palveluamme käyttäneiltä perheiltä.

Suosittelisitko Pilke lastenhoitoa ystävällesi?

Tyytyväinen asiakas on tärkein onnistumisen mittarimme. Siksi kysymme lastenhoidon asiakasperheiltämme palautetta ja mittaamme asiakaskokemusta päivittäin.

Pilke lastenhoidon kokemuksia kerätessämme yksi painotetuista kysymyksistä on, kuinka todennäköisesti suosittelisit Pilkettä ystävällesi. Suosittelijoita ovat asiakkaamme, jotka antavat asteikolla 0–10 huippuarvosanan 8–10.

98 %

asiakkaistamme suosittelee Pilke lastenhoitoa (NPS-asiakaskokemus, lokakuu 2023)

Tarja Koivunen

Lastenhoitaja

”On vaikka mitä leikkejä leikittävänä”

Yksi Pilkkeen yli sadasta lastenhoitajasta on Tarja Koivunen. Useimmin Tarjan työpäivät menevät sairastavia lapsia hoitaessa. Kun esimerkiksi flunssa tai kuume pitää lapsen kotona toipilaana, vanhemmat voivat tilata lapselle lämpimän hoitajan ja lähteä levollisin mielin töihin.

– Monesti lapsi on reipas kipeänäkin, ja päivä menee lapsen voinnin ja halujen mukaan leikkiessä, askarrellessa, lukiessa ja lautapelejä pelatessa. Aika äkkiä näkee lapsen persoonallisuuden ja pystyy vaistoamaan, miten lapsen kanssa ollaan.

Yleensä tieto hoitokeikasta tulee Tarjalle edellisenä päivänä tai samana aamuna kello 7:n jälkeen. Kun Tarja kuulee lapsen iän, hän miettii mitä askartelu- ja leikkitarvikkeita ottaa mukaan.

– On ihanaa, miten lasten mielikuvitus laukkaa. Kun souvii heidän mukana, on vaikka mitä leikkejä leikittävänä.

Pilkkeen hoitajat noudattavat aina vanhempien ohjeita ja toiveita. Vanhemmat tavatessaan myös Tarja kyselee olennaiset tiedot, että päivä varmasti sujuu hyvin. Ja niin ne ovatkin sujuneet. Tarjan polku lastenhoitajaksi ei ollut se perinteisin, sillä hän vaihtoi yli 30-vuotisen työuran toimistotehtävissä ja markkinoinnissa lastenhoitoon.

– Olen tykännyt työstä paljon ja saanut vanhemmilta hyvää palautetta. On tuntunut, että tämä on se mun juttu.

Usein kysyttyyjä kysymyksiä lastenhoitajan tilaamisesta työsuhde-etuna